BOWEN THERAPIE

Bowen therapie Den Haag

Kinderbalans helpt kinderen en jongeren die door spanning in het lijf en hoofd worden belemmerd in hun ontwikkeling. Emotionele spanning uit zich vaak in lichamelijke klachten en andersom zijn lichamelijke klachten van invloed op het mentale welbevinden. Lijf en hoofd zijn niet als aparte delen te zien maar vormen samen het kind en zijn dan ook niet los van elkaar te benaderen als er klachten zijn.

Bowen is een milde, kindvriendelijke, effectieve lichaamsbehandeling voor pijn en spanningsklachten.
De therapeut maakt korte rolbewegingen met de duimen en vingers over spieren, pezen en fascie (bindweefsel), op specifieke plekken van het lichaam. De impuls van deze bewegingen veroorzaakt een diepe helende werking waardoor je lichaam en geest in balans komen en spanning vermindert/verdwijnt.

Bowen Therapie is vernoemd naar de Australiër Thomas Bowen (1916-1982) die de gave had om mensen met pijnklachten te helpen. Hij ontdekte dat hij van een afstand kon zien waar de blokkade in een lichaam zich bevond. Intuïtief startte hij met het maken van kleine rolbewegingen op het lichaam van de patiënt, met goede tot opzienbarende resultaten. Samen met een aantal leerlingen ontwikkelde hij zijn techniek tot een natuurlijke, milde, ontspannende maar heel effectieve manuele therapie. Inmiddels is de therapie wereldwijd vertegenwoordigd en werken opleiders en behandelaren nog dagelijks aan verfijning van deze bijzondere methode.

Bowen is een holistische therapie: enerzijds omdat de therapeut de cliënt als geheel bekijkt in het therapeutische proces en anderzijds omdat ononderbroken door het gehele lichaam de fascie aanwezig is die alle structuren met elkaar verbindt. Dat maakt het onmogelijk om bij een behandeling een enkele plek in het lichaam te bereiken en geen invloed uit te oefenen op de mens als geheel.

Bowen werkt zacht en subtiel waardoor het geschikt is voor iedereen, ongeacht de klacht, de leeftijd en de conditie.

Tijdens de behandeling krijgt je lichaam pauzes van enkele minuten. Zo krijgt het lichaam de tijd en ruimte om de impulsen te verwerken.

Omdat de bewegingen zacht en pijnloos zijn, is de techniek geschikt voor iedereen, ook voor baby’s.